Sportski ples

sport-dance

Zbog jedinstvenog spoja muzike, mode i sportskog pokreta nazivaju ga i najlepšim dvoranskim sportom na svetu! U sportskom plesu su na jedinstven način spojeni sport, umetnost, glamur i show. Ali ne zavaravajmo se, iza sveg tog blještavila malih i velikih plesača stoje sati i godine napornog rada, odricanja i treninga.

Brojni su pokazatelji koji opravdavaju epitet "sportski". Najbitniji su snaga, brzina, koordinacija, izdržljivost, gipkost, muzička interpretacija, gracioznost, disciplina i timski rad. Način izvodjenja tehnike i koreografije zahteva posebnu estetiku koja sportski ples vezuje za pojam "umetnost". Iz tog razloga sportski ples predstavlja most izmedju umetnosti i sporta.

U sportskom plesu govorimo o četiri takmičarske discipline: Latino-američki plesovi (samba, ča ča ča, rumba, paso doble i džajv, standardni plesovi (engleski valcer, tango, bečki valcer, slow fox i quick step), takmičenje u svih deset plesova (kombinacija), takmičenje u formacijama (timovi od osam parova plešu latino-američke ili standardne plesove)

Takmičenja Lige

Liga predstavlja prvi nivo takmičenja. Ona je regionalnog karaktera, a organizacija njenih turnira u okviru Plesnog saveza Srbije, poverena je Vojvođanskom Plesnom Savezu. Osim takmičenja u paru, postoje i takmičenja u formacijama (latino ili showdance).

Savezna takmičenja

U prostorijama našeg kluba svakodnevno treniraju takmičari svih uzrasta i kategorija. Od pionira do seniora, od početnih takmičarskih razreda, do takmičara sa višegodišnjim iskustvom. Oni nastupaju na kvalifikacionim i rejting turnirima, kupovima, državnim prvenstvima, međunarodnim turnirima, a najbolji koji zasluže status reprezentativaca predstavljaju Srbiju na evropskim i svetskim prvenstvima. S obzirom da je plesni klub Fiesta član Plesnog saveza Srbije, preko koga je i član WDSF- a (međunarodne plesne federacije), naše takmičare možete videti na takmičenjima u sportskom plesu širom sveta.

Svi koji se bave sportskim plesom kao i oni koji se još uvek ne takmiče, a želeli bi da proniknu u tajne plesne tehnike, mogu to učiniti kod nas i to na grupnim i individualnim treninzima kao i na raznim seminarima i pripremama.

Grupni treninzi

Na grupnim treninzima se istovremeno sa više takmičara i takmičarskih parova radi na usavršavanju plesne tehnike i uvežbavanju zadatih koreografija. Grupni treninzi se održavaju u terminima po unapred utvrđenom rasporedu. Plesni seminari i pripreme su posebno organizovani treninzi i na njima najčešće gostuju vrhunski stručnjaci. O organizovanju ovakvih vidova treninga ćete uvek na vreme biti obavešteni na glavnoj strani našeg sajta.

Individualni treninzi

Na individualnim treninzima ste u mogućnosti da maksimalno popravite svoje plesno znanje uz vrhunske trenere iz ove oblasti. Na njima se postavljaju koreografije, koriguje plesna tehnika i slično. Individualni treninzi se zakazuju u dogovoru sa izabranim trenerom i traju 45 minuta.

POZOVITE DA ZAKAŽETE SVOJ PRVI ČAS VEĆ DANAS!

Program plesnih kurseva

1

Bronzani program

Osnovni program koji će vam pomoći da steknete siugurnost i oslobodite se na plesnom podijumu.

2

Srebrni program

Koncipiran je da razvije tajming i tehniku u svim plesovima. Stajling će učiniti da izgledate i osećate se prijatno na plesnom podijumu.

3

Zlatni program

Zlato je plesni standard sa velikim stepenom stajlinga. Temeljnija razrada pokreta će učiniti da se zlatni plesači istaknu na bilo kom plesnom podijumu.

4

Dijamantski program

Namenjen je plesačima koji su zainteresovani za performans, javne natupe ili takmičenja. Njegovi zamršeni obrasci mogu se savladati samo ako su oba partnera vešta.

Podeli sa prijateljima

Fiesta na Facebooku

Razmena banera

jooble

vojvodinacafe

Nemate partnera za ples?

Plesni klub FIESTA je jedini klub u Novom Sadu koji može da Vam obezbedi plesnog partnera ukoliko ga nemate. Bez razlike koji ste nivo, početni, srednji ili viši izaberite nekog od naših plesnih instruktora i vežbajte sa najboljima.